مدت زمان: 2 دقیقه 54 ثانیه

در کشور ما اخیرا جنبش هایی را به راه انداخته اند که مثلا انسان آزاد است و خودش باید در مورد خودش تصمیم بگیرد حتی اگر اشتباه تصمیم بگیرد .

بعضی از این جنبش ها مانند " چهار شنبه های سفید " و " نه به حجاب اجباری "  و " آزادی های یواشکی " و . شروع به بازی با احساسات مردم کرده اند و مسئله ای بسیار ساده را طوری مطرح میکنند که انگار مثلا آمریکا به هیروشیما حمله کرده و مردم را قتل عام کرده است ( یعنی تا این حد دارای اهمیت ؟ ) . آنها ادعا کرده اند که حجاب در ایران اجباری ایست و مستندات حرف هایشان هم فیلم های منشر شده از بعضی از خانم های ایرانی ایست که برایشان فرستاده اند و با آن اعلام اعتراض کرده اند.

 

                                                     *********************************************

 خب میخواهیم ببینیم آیا واقعا حجاب در ایران اجباری ایست ؟ 

 

ابتدا چند مقدمه و سپس نتیجه گیری از آنها :

 

1. اینجا جمهوری اسلامی ایران است .

 

2. دارای قانون اساسی مدون است که همه دستگاه های حکومتی و مردم موظف به رعایت و اجرای آن هستند.

 

3. اصل یکم قانون اساسی ایران را معرفی میکند (حکومت ایران جمهوری اسلامی است که ملت ایران، بر اساس اعتقاد دیرینه‌اش به حکومت حق و عدل قرآن، در پی انقلاب اسلامی پیروزمند خود به رهبری مرجع عالیقدر تقلید آیت‌الله‌العظمی امام خمینی، در همه‌پرسی دهم و یازدهم فروردین ماه یکهزار و سیصد و پنجاه و هشت هجری شمسی برابر با اول و دوم جمادی‌الاولی سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری قمری با اکثریت ۹۸٫۲٪ کلیه کسانی که حق رأی داشتند، به آن رأی مثبت داد )

 

4. اصل سوم به طور کلی خط مشی دولت را تعیین میکند و در بند اول میگوید (دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد : ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی )

 

  5. اصل هشتم در مورد نقش مردم در جلوگیری از گسترش فساد و فحشا و همه گیر کردن سیل به خوبی ها میگوید (در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت. شرایط و حدود و کیفیت آن را قانون معین می‌کند.و الموُمنون و الموُمنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» )

 

6. اصل بیست و سوم در مورد احترام به عقاید یکدیگر میگوید ( تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و موُاخذه قرار دارد )

 

7. اصل بیست و هفتم در مورد حق اعتراض مردم میگوید ( تشکیل اجتماعات و راه‌پیمایی‌ها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است )

 

8.اصل سی و دوم در مورد حق بازداشت افراد میگوید ( هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد. مختلف از این اصل طبق قانون مجازات می‌شود ) 

 

9. ماده 638 قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات قانونی بی حجابی و تظاهر به عمل حرام در انظار عمومی میگوید ( هرکس علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار می نماید ، فقط به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد .   تبصره : نی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دوماه یا از 50 هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد )

 

10. ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری در مورد نحوه برخورد با جرایم مشهود میگوید ( در مواجهه با جرایم مشهود ضابطین دادگستری موظف هستند هر اقدام موثر در حفظ آثار و علائم جرم و همچنین هر اقدامی جهت جلوگیری از فرار متهم را انجام دهند )

 

11. آیات قرآن در مورد حجاب :

 

(وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَهِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛[نور/۳۱]

و به ن مؤمن بگو که چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار که پیداست آشکار نکنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشکار نکنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا ن همکیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود که رغبت به آن ندارند، یا کودکانى که از شرمگاه ن بى‏ خبرند. و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت که پنهان کرده‏اند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه کنید، باشد که رستگار گردید.» )

 

( یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹]

اى پیامبر! به همسران و دخترانت و ن مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى ‏هاى بلند] خود را بر خویش فروافکنند، این کار براى اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهى از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.» )

 

( قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛[نور/۳۰]

به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ کنند این براى آنان پاکیزه ‏تر است خداوند از آنچه انجام مى ‏دهید آگاه است!» )

 

                                                                    ******************************

 * حال با توجه به مقدمات مذکور حکومت در ایران بر اساس قرآن است و مردم موظف به رعایت هستند ( یعنی شرع حاکم است و مسلمان تبعیت میکند  ولی اجباری نیست ) و از وظایف مصرح دولت مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی که یک مصداق آن بی حجابی است .

 

 * حال که امر به معروف وظیفه همگانی شد پس اگر کسی دیگری را به رعایت حجاب امر کرد در واقع قانون اساسی را اجرا کرده است و نه در امور شخصی آن فرد دخالت .

 

 * اکنون شاید بپرسید شما گفتید تفتیش عقاید ممنوع است پس چرا امر به معروف میکنید این تعارض است ؟ باید گفت عقیده خلاف اسلام تا جایی مورد احترام است که تعرض به احکام اسلام نکند پس نمیتوانید بگویید کسی حجاب را قبول ندارد به لحاظ اعتقادی ولی مجازات شده است چون محال است اما کسی که حجاب را قبول ندارد و به احکام اسلامی تعرض میکند مانند افرادی که در جنبش چهارشنبه های سفید به احکام اسلامی تعرض و بی احترامی میکنند قطعا طبق قانون اساسی قابل مجازات اند .

 

 * همانطور که دیدید طبق قانون اساسی راهپیمایی برای اعتراض به اصل حجاب هم ممنوع است چون مخل مبانی اسلامی ایست پس قاعدتا بازهم باید با شدت بیشتری با جنبش های این چنینی برخورد شود و این وظیفه مستقیما متوجه رییس جمهور است برای حراست از قانون اساسی که برای آن سوگند یاد کرده است .

 

 * طبق قانون مجازات هم که مصادیق بی حجابی و تظاهر به عمل حرام در انظار عمومی ( که مطابق فتاوای مراجع عظام تقلید حرام شرعی و گناه است ودر بعضی موارد موجب ارتداد است ) و عملی که دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحه دار میکند ( که از مصادیق آن میتوان اردو های مختلط و خودنمایی و آرایش غلیظ در انظار عمومی و بر داشتن ابرو توسط آقایان و پوشیدن لباسهای نه توسط آقایان و برعکس و . میتوان نام برد ) دارای مجازات است و باید اجرا شود بر مجرمان .

 

 * در مورد اینکه اخیرا افراد عضو جنبش چهارشنبه های سفید هم در حین انجام وظیفه پلیس به عنوان ضابط قضایی شروع به تهیه فیلم از نحوه دستگیری متهم میکنند باید گفت پلیس طبق قانون ایین دادرسی کیفری موظف است هررررررررر اقدامی برای حفظ آثار جرم و همین طور جلوگیری از فرار متهم به عمل آورد که صد البته در بیشتر موارد ممکن است منجر به خشونت شود به دلیل عدم تمکین فرد متهم به قانون .

  

                                                        ***************************************************

   

در آخر هم دعوت میکنم بعد از مطالعه آیات قرآن در مورد حجاب شرعی به سخنان دکتر رحیم پور ازغدی توجه فرمایید و کمی تدبر تا بدانیم مشکل از دو طرف است .

                                       هو الحق

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها